юли 7, 2020

Концепция

By Violina-1655 Views-No Comment

При отварянето на нов ресторант или при подмяна на концепцията на едно заведение, е много важно да направите правилния подбор на ястията, които да включите в менюто. Те не трябва да са нито много, нито малко, нито скучни и прекалено добре познати. Менюто на едно заведение е огледалото на вашия бизнес. Чрез него клиентите добиват представа за вас и за мястото, което са посетили. За идентичността и тематиката заради която ще Ви посещават. Ще развием вашата идея и ще Ви дадем насоки за бъдещи успехи.

Работата по създаването на едно меню не е никак лесна.Не всеки собственик на заведение има Шеф готвач,който е супер креативен,и способен да изважда на всеки 6 месеца,или година,ново авторско меню.

Стъпките и знанията които са необходими за създаване на меню,са много,и за човек който не се е занимавал с това,предизвикателството е огромно.

-На първо място,трябва да се проучи и анализира района в който се намира заведението,и да се насочите към тематика,която би била атрактивна за вашите клиенти.Не е удачно примерно да предлагате фюжън кухня,когато заведението ви се намира в квартал населен предимно със студенти.

-От друга страна,доста често срещана грешка е да се предлагат в Италиански ресторант примерно,ястия които нямат нищо общо с Италианската кухня. Доброто проучване,както и цялостната информираност,е задължителна при решението за тематиката на вашето меню.

-На второ място,много е важно да сте наясно със всички цифри стоящи зад едно меню-себестойности,калкулации,надценки,маржове и още много-други“подробности“,които са важен фактор от успеваемостта на вашата инвестиция.

-И на последно място,но не и по-важност, е необходимо самото меню да добие популярност,чрез реклама,дизайн и най-важното,чрез най-добрата реклама – от уста на уста…

 

Свържете се с нас и ние ще ви отговорим в рамките на 24 часа.

Leave a Comment